Θερμομόνωση και Ηχομόνωση
Δοκιμή Αεροπερατότητας
Βάση αυτής της δοκιμής διαπιστώνεται η ποσότητα αέρος που μπορεί να διαπεράσει από την κατασκευή. Σε ειδικό θάλαμο δοκιμών σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό EN 1026, μεγάλη πίεση αέρος ασκείται στην κατασκευή (600Pa ή 11 Beaufort) και καταμετράται η ποσότητα αέρος που την διαπερνά. Η κατασκευή μπορεί να καταταχθεί σε τέσσερις κατηγορίες σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό EN 12207. Αν π.χ. ένα κούφωμα έχει καταταχθεί στην κατηγορία 4, η κατασκευή έχει απώλειες μικρότερες από 3 m3 /(h*m2 ) ή 0,75 m3 /(h*m)
Δοκιμή Υδατοστεγανότητας
Η ιδιότητας της υδατοστεγανότητας μια κατασκευής ορίζεται η ικανότητα της στην παρεμπόδιση της έλευσης νερού στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου. Η δοκιμή εκτελείται σε ειδικό θάλαμο σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό EN 1027 και πραγματοποιείται προσομοίωση καταρρακτώδους βροχής. Η κατασκευή προσβάλλεται από σταθερή ποσότητα νερού ενώ ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αυξάνεται η πίεση εντός του θαλάμου. Τη στιγμή που θα γίνει ορατή η εισροή των υδάτων από την εσωτερική πλευρά της κατασκευής η δοκιμή σταματά. Η κατασκευή κατατάσσεται σε κατηγορίες σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό EN 12208. Αν π.χ. ένα κούφωμα έχει καταταχθεί στην κατηγορία 8Α, αυτό σημαίνει ότι το νερό σε συνθήκες 450Pa ή 9 Beaufort δεν πέρασε από το κούφωμα αλλά εισήλθε στο εσωτερικό μέρος του κτιρίου στα 600Pa ή 11 Beaufort
Δοκιμή Αντοχής σε Ανεμοπίεση
Με την ιδιότητα αυτή καταμετράται η κάμψη της κατασκευής αλλά και η αξιοπιστία της όταν ασκούνται με επανάληψη συγκεκριμένες τιμές υψηλής πίεσης (π.χ. 2000Pa) στον ειδικό θάλαμο δοκιμών. Η διαδικασία πραγματοποιείται σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό EN 12211 και η κατασκευή κατατάσσεται σε κατηγορίες σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό EN 12210. Αν π.χ. ένα κούφωμα με ύψος L=2.2μ έχει καταταχθεί στην κατηγορία C4 σε πίεση και σε υποπίεση 1600Pa, η κάμψη της κατασκευή ήταν μικρότερη ή ίση με L/300 = 0.0073m.
Δείκτης Ηχομείωσης
Ο συντελεστής ηχομείωσης δηλώνει την ικανότητα της μείωσης του αερόφερτου εξωτερικού θορύβου από μια κατασκευή και καταγράφεται σε Decibel (dB). Η δοκιμή πραγματοποιείται σε ειδικό θάλαμο δοκιμών σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς EN 140-3, EN 20140-3, EN 717-1. Όσο πιο μεγάλος είναι αυτός ο συντελεστής (π.χ. ≥30-40dB) από πλευράς κουφωμάτων τόσο πιο μεγάλη είναι η ακουστική μόνωση του κτιρίου. Πρωτεύοντα ρόλο στην επίτευξη μεγάλου συντελεστή ηχομείωσης παίζει η επιλογή του κατάλληλου υαλοπίνακα (πάχος υάλωσης, διάκενο) και η καλή επαφή των ελαστικών παρεμβυσμάτων στις επιφάνειες των προφίλ αλουμινίου.
Συντελεστές Θερμοπερατότητας Uw, Ucw, Ψ, Uf, Ug
Σημαντικός παράγοντας της θερμομονωτικής ικανότητας μιας κατασκευής είναι η θερμοπερατότητα, η οποία δίνεται με την τιμή Uw (πορτοπαράθυρα) & Ucw (υαλοπετάσματα) και εκφράζεται σε Watt/m2 °Κ. Στα συστήματα αλουμινίου ο συντελεστής Uw ή Ucw εξαρτάται από τους συντελεστές Ψ (συντελεστής γραμμικής μετάδοσης), Uf (συντελεστής θερμοπερατότητας πλαισίου αλουμινίου), Ug (συντελεστής θερμοπερατότητας υαλοπίνακα). Όσο πιο μικροί είναι οι δύο τελευταίοι (Uf & Ug) τόσο μεγαλύτερη θερμομόνωση επιτυγχάνεται. Ο προσδιορισμός του συντελεστή θερμοπερατότητας των πλαισίων αλουμινίου της κατασκευής Uf, πραγματοποιείται με εξειδικευμένα λογισμικά σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό EN ISO 10077-2:2012. Η τιμή Ug αναφέρεται στην θερμοπερατότητα των υαλοπινάκων και υπολογίζεται σύμφωνα με τη νόρμα EN 673. Παράδειγμα: Αν ένα μονόφυλλο «ψυχρό» κούφωμα διαστάσεων 0.8μ πλάτος και 2.2μ ύψος με συντελεστή Uf=7,0 Watt/m2 °Κ και συντελεστή «μονού» υαλοπίνακα Ug=5,7 Watt/m2 °Κ, ο ολικός συντελεστής θερμοπερατότητας του κουφώματος είναι ίσος με Uw=6,2 Watt/m2 °Κ. Οι απώλειες του κουφώματος συνολικά στην επιφάνεια του είναι ίσες με 0,8μ.*2,2μ*6,2 Watt/m2 °Κ = 10,912 Watt/°Κ. Αν η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εξωτερικού και εσωτερικού χώρου είναι 20°Κ τότε οι πραγματικές απώλειες του κουφώματος είναι ίσες με 10,912 Watt/°Κ*20°Κ = 218,24 Watt. Αν ένα μονόφυλλο κούφωμα με θερμοδιακοπή διαστάσεων 0.8μ πλάτος και 2.2μ ύψος με συντελεστή Uf=1,8 Watt/m2 °Κ και συντελεστή «διπλού» υαλοπίνακα Low-e Ug=1,1 Watt/m2 °Κ, ο ολικός συντελεστής θερμοπερατότητας του κουφώματος είναι ίσος με Uw=1,7 Watt/m2 °Κ. Οι απώλειες του κουφώματος συνολικά στην επιφάνεια του είναι ίσες με 0,8μ.*2,2μ*1,7 Watt/m2 °Κ = 2,992 Watt/°Κ. Αν η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εξωτερικού και εσωτερικού χώρου είναι 20°Κ τότε οι πραγματικές απώλειες του κουφώματος είναι ίσες με 2,992, Watt/°Κ*20°Κ = 59,84 Watt.
"Όλα από ένα χέρι"
"Κουφώματα με την υπογραφή των κορυφαίων"
Συνεργάτες
Κορυφαίοι κατασκευαστές προφίλ, μηχανισμών, τζαμιών, ελαστικών, αυτοματισμών και μηχανημάτων στην υπηρεσία σας. Μόνο οι κορυφαίοι δημιουργούν κορυφαία προϊόντα !!!
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.